Descriere
Mod de utilizare: SULPHUR este gata pentru a fi adăugat direct musturilor şi vinurilor în funcţie de doza necesară fiecărui caz în parte. Pentru o mai bună omogenizare se recomandă adăugarea sa cu ajutorul unei pompe de dozare. Utilizarea metabisulfitului de potasiu reprezintă baza conservării vinurilor.
În domeniul oenologiei actuale, indiferent de enormul progres al procesului de elaborare şi îmbunătăţire a igienei recoltei, anhidrida sulfuroasa continua sa fie un aditiv indispensabil în elaborarea vinurilor din momentul vinificării până la ultimile tratamente preventive îmbutelierii.
Astfel se poate obţine o bună stabilitate a vinurilor prin utilizarea mai raţională a sulfului.
Este de menţionat faptul că proprietăţile pozitive a bioxidului de sulf depăşesc mult pe cele negative, astfel ajungând a fi astăzi un instrument indispensabil în tehnologia elaborării şi conservării vinurilor.
Dozaj: Pentru dozarea corectă a se ţine cont că fiecare 100 ml de SULPHUR conţine 18 g de SO2. Doza de utilizare se determină în funcţie de starea sanitară a strugurilor şi de aciditatea musturilor şi vinurilor.
Doza normală la struguri:……………… 15 – 85 ml/100L mustuiala,
Doza medie must/vinuri albe si rose:.. 33 ml/100L,
Doza medie must/vinuri rosii:………… 25 ml/100L.
Pastrare: A se păstra în ambalajul original la loc uscat şi răcoros, lipsit de mirosuri. A nu fi expus direct razelor solare. Ambalajul desfacut se resigileaza si se pastreaza in conditiile de mai sus si poate fi folosit pana la expirarea termenului de valabilitate.
Mod de ambalare: 1 KG, 300g
Recenzii
Nu există încă recenzii.