Publicat pe Lasă un comentariu

Ingrasaminte organice

Ingrasamintele ocupa un loc important pentru culturi, deoarece asigura necesarul de substante nutritive pentru valorificarea potentialului biologic. Ingrasamintele trebuie administrate in cantitati potrivite, deoarece aplicarea unor cantitati prea mari sau prea mici poate produce dereglari ale unor procese fiziologice.

Astazi nu se mai poate concepe obtinerea unor productii fara programe de fertilizare adecvate. Sunt recomandate analizele de sol si de apa inainte de aplicarea acestora.

INGRASAMINTE ORGANICE_FERTILIZARE DR BAZAFertilizarile de baza, cele mai utilizate, sunt cu gunoi de grajd si ingrasaminte organice de tip Orgevit si Italpollina.

Ingrasamintele organice sunt sub forma de granule de calitate exceptionala. Provin 100% din substante organice, de provenienta naturala (pasare), si contin toate micro si macroelementele necesare plantelor.

Ingrasamantul organic nu contine seminte de buruieni si este liber de boli si daunatori, datorita proceselor de tratare termica.

Are o buna solubilitate in apa, ceea ce ii permite o descompunere usoara si graduala.

Modul de aplicare al ingrasamintelor organice

Aplicarea se realizeaza foarte usor datorita formei – granulata, prin imprastiere mecanica si manuala, dupa care se incorporeaza la 10-15 cm adancime. Poate fi aplicat si la plantare pe fasii cu incorporare la 5-10 cm, si intr-o doza mai mica. Cantitatile depind de tipul de sol, dar si de cultura. Spre exemplu, in cazul legumelor in camp 1-3 kg / m2, capsuni 1-1,5 kg / m2, gazon 1-1,5 kg / m2. La varzoase se poate administra la pregatirea terenului, inaintea plantarii, prin imprastiere uniforma, si incorporare, aproximativ 15-25 kg la 100 m2.

Cele mai recomandate ingrasaminte organice sunt Orgevit, Italpollina si Guanito. Atat produsul Orgevit cat si Italpollina, contin substante active organice imbunatatind fertilitatea solului din punct de vedere microbiologic, fizic si chimic prin capacitatea crescuta de absortie.

Atat Italpollina cat si Orgevit sunt ingrasaminte organice de pasare bogate in nutrienti, substante active organice, microelemente necesare dezvoltarii plantelor.

Un alt ingrasamant organic este produsul Guanito care fata de celelalte doua, Orgevit si Italpollina, are un continut mare de fosfor, si asigura o cantitate mare de azot organic 100% asimilabil. Denumirea produsului provine de la materia prima pretioasa si rara, guano. Fosforul gasit in guano este organic, nu se pierde in timpul procesarii sau pe parcursul depozitarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *