Ingrasaminte minerale si microelemente

Ingrasamintele minerale constituie intotdeauna o completare a fertilitatii organice. Ingrasamintele minerale se folosesc numai in cantitate mica pentru a completa sau echilibra materia organica. Ca tehnica, ingrasamintele minerale se aplica sub forma greu solubila in sol. Aceste minerale insolubile apropiate de forma lor naturala sunt in principal algele si carbonatii de calciu, fosfatii naturali si pudra (praful) de roca. Ingrasamintele minerale nu vor fi aplicate niciodata sistematic si ritmic, ci numai pe masura nevoilor solului si a plantelor. Funcţia principală a îngrăşămintelor este de a preîntimpina lipsa substanţelor  hrănitoare din pământ. Mai simplu spus, îngrăşămintele reprezintă hrană pentru plante.
Pentru a creşte şi a se dezvolta normal, plantele au nevoie de carbon, hidrogen şi oxigen-pe care le iau din aer şi apă, plus treisprezece elemente minerale esenţiale numite substanţe hrănitoare sau fertilizatori, pe care în mod normal le iau din sol. După o folosinţa îndelungată şi continuă a solului, acesta sărăceşte în substanţe hrănitoare şi este necesară intervenţia omului prin aplicarea susţinută de îngrăşăminte chimice specifice, în funcţie de carenţele solului.
Prin urmare, îngrăşămintele înlocuiesc nutrienţii pe care plantele îi absorb din sol.
Fără utilizarea îngrăşămintelor recoltele ar fi substanţial reduse! Dacă unul sau mai mulţi fertilizatori nu sunt prezenţi în sol sau există în cantităţi insuficiente pentru o creştere optimă a plantei, este nevoie de intervenţia din afară, respectiv fertilizarea cu îngrăşăminte chimice specifice solului respectiv. Lipsa unui singur element mineral este suficientă pentru a obţine o scădere accentuată a recolte

Se arată 1–12 din 16 rezultate

Se arată 1–12 din 16 rezultate