Blog

Turba si substraturi

Turba si substraturi

Prin substrat se intelege orice material natural sau artificial care permite dezvoltarea sistemului radicular in conditii bune. Distingem doua tipuri de substrat: natural si artificial. Substraturile naturale sunt formate din materiale pe care le putem produce in gospodariile proprii, sau in mediul inconjurator. Cele mai cunoscute sunt: pamanturile, composturile, maranita, rumegusul si turba. Turba este […]
Ingrasaminte organice

Ingrasaminte organice

Ingrasamintele ocupa un loc important pentru culturi, deoarece asigura necesarul de substante nutritive pentru valorificarea potentialului biologic. Ingrasamintele trebuie administrate in cantitati potrivite, deoarece aplicarea unor cantitati prea mari sau prea mici poate produce dereglari ale unor procese fiziologice. Astazi nu se mai poate concepe obtinerea unor productii fara programe de fertilizare adecvate. Sunt recomandate […]
BOLI SI DAUNATORI LA CAPSUNI

BOLI SI DAUNATORI LA CAPSUNI

Viroze Sunt multe viroze la capsuni, dar cele mai importante sunt: patarea inelara, mozaicul arabic, rasucirea frunzelor, incretirea frunzelor. Pentru evitarea transmiterii virozelor se recomanda utilizarea de stoloni liberi de virusuri, iar materialul infectat trebuie ars. Putregaiul cenusiu este produs de Botrytis Cinerea. Ataca florile si fructele, mai ales pe vreme umeda, si poate distruge […]
Cultura Capsunului

Cultura Capsunului

Caracteristici generale Capsunul este o planta perena, cu o durata de viata de 1-4 ani, in care poate da 1-2 recolte de fructe dar s-a demonstrat in ultimul timp ca cea mai rentabila este cultura anuala si cea bianuala. In sistemul de cultura anuala, capsunul se planteaza vara, in iunie-iulie utilizand stoloni refrigerati. In primavara […]